Neden Ahşap Ev
Daha çok estetik görünümü artırması amacı ile inşaat sektöründe kullanılan ahşap, betonarme yapılar ile kıyaslandığında fiziksel ve doğal avantajları sebebi ile daha fazla tercih edilen bir materyal haline gelmiştir.
Özellikle günümüzde büyük şehirlerdeki stres dolu yaşamdan ve sağlığı olumsuz etkileyen faktörlerden uzaklaşma isteği ile kütük evler daha çok ilgi görmeye başlamıştır.
Sağlıklıdır:
Doğal bir materyal olması sebebi ile ahşap kimyasal malzemeler içermez. Nefes alan yapısı sayesinde doğal bir hava sirkülasyonu sağlayarak yüksek oksijen dolanımına olanak verir.
Yalıtkanlık özelliği ile güçlü elektrik akımlarına dirençlidir ve bu sebeple betonarme ve çelik yapılarda oluşan elektromanyetik alanlar ahşap yapılarda oluşmaz.
Ahşap insan sağlığına zararlı gazları, bakterileri betonarmenin aksine emerek yayılımını engeller.


Doğal, çevre dostu ve yenilenebilir bir materyaldir:
Ahşap yapı sektöründe kullanılan tek yenilenebilir malzemedir. Kütük evlerde kullanılan ağaçlar en az 50 yaşında, yaşlı ağaçlardır ve kesilen her ağacın yerine hem doğa kendi üretimini yapmakta hem de yeni fidanlar ekilerek çoğaltım sağlanmaktadır.
Ahşap diğer yapı malzemelerine oranla çok daha düşük enerji tüketimi ile üretilmektedir. Diğer yapı malzemelerinin üretiminde salınan sera gazı etkileri, su ve hava kirliliği gibi doğaya zarar verici sonuçları yoktur veya çok ama çok düşüktür.Daha az doğal kaynak kullanımı ile çevreye duyarlı, dost özelliğini kanıtlamaktadır.
Yüksek enerji verimliliği sağlar
Dokusal yapısı sebebi ile diğer yapı malzemeleri ile kıyaslanmayacak bir ısı yalıtımına sahiptir. Aynı ölçülerdeki betondan 15 misli, çelikten 500 misli ve alüminyuumdan 1700 misli ısı izolasyonu sağlamaktadır. Bu da kütük evin yazları daha serin, kışları ise daha sıcak kalmasına olanak sağlar.
Ahşap yalıtkan bir malzemedir iletken bir malzeme değildir bu sebeple ahşap malzeme ısıyı, yapının içinde tutma özelliğine sahiptir, hem fazla soğuk hem de fazla sıcak bölgelerde de son derece yüksek yalıtım sağlar. Bu da düşük ısınma faturaları ile bütçenize katkı sağlayan önemli bir faktördür.
________________________________________
Depreme dayanıklıdır
Ahşap yapısı gereği hafif, sağlam ve esnek bir özelliktedir.depremlerin binalarda yıkııcı etki göstermelerinin altında yatan en büyük sebep kolon ve kirişlerin deprem dalgalarını taşıyamayacak esneklikte olmamalarıdır. Yığma denilen köşelerden geçmelei teknikle monte edilmeleri kütük evleri 9 şiddetindeki depremlere karşı bile dayanıklı yapmaktadır.
Üstelik depremlerde yaşanan can kayıpları betonların ağırlığı altında meydana gelir. Ahşabın hafif olması sebebi ile bu riskler minimuma düşmektedir

Yangına dayanımı yüksektir
Bilinenin aksine ahşap betonarme ve çeliğe göre yangına daha dayanıklı bir materyaldir. Ahşabın ısıyı geçirmemesi ve kömürleşme özelliği yangına daha fazla direnç göstermesini sağlamaktadır. Ahşap yangına karşı 30 ,la 90 dakika kadar direnç gösterebiilirken, çelik konstrüksiyon en fazla 10 dakika direnç gösterebilmektedir..
Uzun ömürlüdür
Betonarme ve çelik yapılara nazaran kat kat uzun ömürlü olan kütük evler, düzenli ve doğru bir bakımla 200 yıl kadar sağlam kalabilmektedir.
800 yıldan günümüze hala ayakta olan ahşap yapılar mevcuttur.

Ahşap ev içerisinde yaşayan insanlar kendilerini fizyolojik ve psikolojik açıdan rahatlamış hisseder ve günün stresini kolaylıkla üzerinden atarak iç huzura ulaşırlar. Ahşap ev üretildiği ağaçlardan dolayı daima canlı kalır ve nefes alabilen bir yapıya sahip olur. Bu yüzden ahşap ev içinde yaşayan insanlar romatizma, astım, dolaşım bozuklukları, böbrek rahatsızlığı gibi sağlık problemleri ile daha az karşılaşırlar ve bu hastalıklara sahip insanlarında sağlık durumlarında olumlu yönde katkı sağlar.

Yaşam standartlarınızı yükseltecek ahşap ev imalatını gerçekleştiren YAPRAK AHŞAP YAPI ÜRÜNLERİ ahşap yapılar üretimleri sırasında kaliteli ağaçlar kullanarak uzun yıllar yaşayabilmenizi sağlamaktadır. Ahşap yapılar hakkında merak ettiklerinizi 0(462)544 48 48 VEYA 0(462)276 38 38 telefon numaralarından veya bilgi yaprakahsap@hotmail.com  mail adresi üzerinden bizlere sorabilirsiniz.

Marka :
 
Ürün Kodu :
 
Ürün Barkodu :
 
Ürün Adı :
AHŞAP EV YPAE008 
Ürün Birim :
 
Stok Durumu :
 
Ürün Fiyatı :
  
KDV Oranı :
%  
KDV Dahil :